2006-07-31 1 瀏覽
平時係唔會來的了﹐不過既然有人請食飯﹐主人家選擇了這裡﹐也只好出席囉﹗公平的說一句﹐其實這裡的食物唔差﹐價錢仲十分抵食﹐不過就係侍應service 好一般﹐有個別侍應不太禮貌(不耐煩和大聲的回應一些普通要求)。不過以呢個價錢也不能要求太高了﹗話說昨晚我們一行11 人(當中兩個是小朋友) ﹐要了一個8 人套餐﹐另加4 個白飯﹐最後都要打包走﹐可算是大碟夾抵食。個套餐$988 (大概係呢個數字啦)﹐白飯$10 一個(南瓜飯一樣價錢)﹐有梅菜扣肉(扣肉肥瘦分明﹐好入味﹐唔錯)﹐炸海鮮卷(吃不出裡面是什麼海鮮﹐問侍應也說不知道﹐咁都得﹖)﹐鹽焗雞(雞肉夠淋但冇乜雞味)﹐魚翅(一小梳一小梳的﹐不過有d 可能發得唔夠﹐有d 硬﹐而且有少少腥﹐麻麻地﹗蒸魚(唔知咩魚﹐不過好大條同幾好味﹐蒸得剛剛熟﹐唔會過老﹐讚﹗)﹐其他還有幾個小菜﹐但印象不深﹐所以唔寫喇﹗我地早到(6﹕45)﹐但是門口唔係太多人排隊。但中途我們出去去洗手間時﹐外面已經堆滿等位的人﹐陣容鼎盛﹗好彩我們訂了房間﹐有私人空間﹐而且唔會太嘈﹐但如果坐大堂就嘈到隔離講咩都聽唔到喇﹗呢d 咁既排場真係唔多適合我﹐所以下次應該唔會再去﹗