因為今晚係尖沙咀附近行街,口淡淡想揾啲嘢食吓,就簡咗就近嘅呢間甜品店。未到飯後甜品嘅繁忙時段,人唔多,店內燈光好好,可以靜靜望下街景。一打開 menu 真係花多眼亂,於是簡咗幾款。中西港式都有。首先係櫻花水信玄餅,之前成日聽,但食都係第一次。望落去好靚好通透,粉色櫻花喺半圓透明入面,食落去口感好滑,配上糖漿嘅微甜,好好食。咁靚嘅甜品真係打卡必點。之後呢個係 桂花白酒燉雪梨。雪梨燉到好淋身好清甜,有淡淡酒香。而佢附近嘅桂花糕味嘅粉條好彈牙,桂花味好濃。之後係呢個楊枝金露,芒果同柚子粒夠甜已經唔洗講啦,而且都幾大碗。而呢個香蕉金莎朱古力窩夫係超大份,食完之後今晚好晏先食得落晚餐。佢窩夫烘得外脆內軟,樁子醬、水果、雪糕等等嘅配料絕不手軟。一個份量相信四個share食都可以最後係呢個,薄荷西瓜梳打。個人感覺上薄荷味重啲,西瓜相對上就比較淡,但用嚟解渴都唔錯的。其實仲有好多款都好想食,但真係太飽,下次一定會再嚟食埋其他款。尤其有個燒粟米外形嘅芝士蛋糕,見到隔離枱切開嗰吓,真係覺得好特別!!總結嚟講,係一間位置方便而又出色嘅甜品店呢。

一打開 menu 真係花多眼亂,於是簡咗幾款。

中西港式都有。

櫻花水信玄餅

首先係櫻花水信玄餅,之前成日聽,但食都係第一次。

桂花白酒燉雪梨

之後呢個係 桂花白酒燉雪梨。

楊枝金露

香蕉金莎朱古力窩夫配樁子雪糕

佢窩夫烘得外脆內軟,樁子醬、水果、雪糕等等嘅配料絕不手軟。
一個份量相信四個share食都可以

西瓜薄荷特飲

總結嚟講,係一間位置方便而又出色嘅甜品店呢。
櫻花水信玄餅
桂花白酒燉雪梨