2023-06-09
🇭🇰Gaylord Indian Restaurant·Gaylord's Tasting Menu $448pp呢間我哋食嗰日超多印度人 感覺好似好正宗咁🇮🇳而且我哋今次就試咗佢哋呢一個tasting menu 雖然佢比散嗌貴啲 但係佢係真係俾你試到好多款印度既野食 擴展左我地butter chickwn以外嘅印度版圖🤣🤣·Chilli Pineapple Sambal & Poppadum l Prawn Balchao Puri with Solkadhi餐前小食方面佢都係會好似其他印度餐廳咁有一個薄脆 比較特別少少係佢有一個辣辣地嘅菠蘿粒醬汁 我自己覺得好好味 好夾個脆片🍍之後佢仲有一個蝦既小食 店員教我地要咬開左個蝦出面既炸皮 再將下面既乳酪倒入去 口感超得意🍤·Kari Patta Crab Malabari l Lemongrass Chicken Malai Tikka l Stuffed Galouti Kabab之後前菜方面佢個蟹蓋真係超多蟹肉 調味唔錯🦀️之後個chicken tikka個雞肉都好嫩 個調味辣辣地咁樣幾惹味🐤最後個羊肉kabab其實係將羊肉碎整成一個
Gaylord's Tasting Menu $448pp
Kari Patta Crab Malabari
之後前菜方面佢個蟹蓋真係超多蟹肉 調味唔錯🦀️之後個chicken tikka個雞肉都好嫩 個調味辣辣地咁樣幾惹味🐤最後個羊肉kabab其實係將羊肉碎整成一個肉餅咁煎咗 佢個羊肉唔會話太騷 不過我自己就覺得呢個調味偏鹹少少 對我嚟講有啲太重口😂😂
Yellow Chilli and Mango Butter Chicken
Ricotta Cheese and Truffle Naan l Saffron Basmati Pulao Rice
主食方面我自己就最鍾意佢嗰芒果butter chicken既汁 佢呢個甜甜地咁 陪naan或者飯都好好味🤤🤤而且佢入邊嘅雞肉份量超多 食極都有 開心🥭之後另外佢仲有個豆蓉既咖喱 佢呢個食落個汁係番茄啲既 辣辣地咁 好惹味 同番茄個個感覺又唔同 而且佢啲豆係打到蓉咁入曬落個汁度 好正🍅最後蝦嗰個入邊啲蝦都超級大隻 係真係蝦碌黎既 之後個汁就係似蔬菜汁多啲 清爽啲既 雖然稀身啲 但係都唔錯🦐😎之後佢個truffle naan我自己都好鍾意 佢係真係好多黑松露 食落超香 就咁食已經好好味 配埋佢啲醬都好正🍄
Baked Jaggery Yogurt with Peach and Walnut l Kesar Kulfi l Masala Tea
最後我哋仲試咗呢兩種我從來都無試過既甜品 佢兩個食落都係鹹鹹地既 超搞笑😂之後yogurt個個食落係有啲似蛋糕咁 好特別 最後佢仲有個masala tea比你 暖暖地咁 食完成餐飯飲都幾舒服☕️
#rbyeat
#rby東南亞菜