2023-09-28 549 瀏覽
今日去左深水埗西九龍行街,見到有間餃子店~由於平時都好中意食餃子,所以我就買左2盒餃子,每盒都有12隻,一盒係三拼(白菜、西洋菜、木耳粟米),一盒係四拼(麻辣旺菜、白菜、黑松露芝士、西洋菜)😋返到屋企已經急不及待咁煮左幾款餃子:西洋菜餃、黑松露芝士餃同埋木耳粟米餃。每一款餃子都各有特色,而且外觀精緻。1. 西洋菜餃:西洋菜餃:餃子皮薄而有彈性,包住左豐富嘅西洋菜餡,每一啖都有好清新嘅口感,而且啖啖都好爽口,好新鮮~😙2. 木耳粟米餃:木耳粟米餃充滿左豐富嘅口感層次。木耳同粟米嘅甜味好夾,而且呢款餃子散發住好濃郁嘅香氣,每一啖亦都好爽口👍🏻😋3. 黑松露芝士餃:黑松露芝士餃係我最期待嘅餃子😋一向都好中意食黑松露嘅我,仲要包埋入去我最中意食嘅餃子入面,簡直係一種難以形容嘅享受!黑松露嘅香味好突出,每一啖咬落去都有濃郁嘅芝士同黑松露係口入面融合。餃子皮嘅薄度同餡料嘅比例亦都恰到好處,每一啖都充滿左豐富嘅滋味~超級推薦大家買呢款餃子🥰👍🏻。總括嚟講,呢間鋪頭啲餃子🥟真係幾好食。每一款餃子都係人手精心製作,味道同外觀都令我好滿意。如果中意品嚐唔同口味嘅餃子,呢間小店嘅餃子絕對值得一試,因為佢有好

1. 西洋菜餃:

2. 木耳粟米餃:

3. 黑松露芝士餃:

總括嚟講,呢間鋪頭啲餃子🥟真係幾好食。每一款餃子都係人手精心製作,味道同外觀都令我好滿意。如果中意品嚐唔同口味嘅餃子,呢間小店嘅餃子絕對值得一試,因為佢有好多款三拼同四拼嘅餃子,例如有椰菜木耳+菠菜+白菜、又有泡菜芝士+菠菜+白菜+芫荽等等嘅餃子~😋店員仲會提供保温袋同冰袋,好貼心😆

外賣自取
  • 黑松露芝士餃子🥟