2024-12-03 80 瀏覽
見呢排尖沙咀好多聖誕打卡地方,就嚟咗附近。因為係週末,所以周圍都比較多人,然後見到呢個橙色招牌幾搶眼,同埋咁啱上一台客走咗突然有位,就諗住試吓呢一間,結果又幾好食🤣⭐️牛三寶 - $65呢度用咗崩沙腩、牛肚同牛筋做牛三寶,崩沙腩比出面食開嘅更加爽軟,入口完全唔硬。而牛肚同牛筋都係一樣,好軟腍。而因為腩汁湯底好香濃,所以個粉同埋啲牛都好入味,好好食😋⭐️蝦籽雲吞撈麵 - $56加入清湯令啲麵更加腍,食落唔會好重鹼水味,但個人更加鍾意加埋餐廳嘅秘製辣椒醬落去食,每一啖既香辣,同時又彈牙惹味!而雲吞每隻都大大粒,入面有蝦仁同肉碎,食落啖啖肉👍🏻⭐️炸雞中翼(大) - $38因為掛住食個麵,雞翼上咗枱一陣之後先食,但點知都仲係好脆🤣佢炸得啱啱好,入面嘅雞肉全熟,但係又唔會嚡,而且調過味所以食落都唔使再蘸其他醬料!⭐️油菜(大) - $24覺得夜晚點都要食啲健康嘅菜,所以就嗌咗🤣加蠔油食係冇得輸⭐️紅豆冰 - $15其實本身比較少見到牛腩麵餐廳會有紅豆冰叫,所以呢度見到都有啲surprise!比起出面更加重椰奶味,連帶紅豆食落都有一種額外甜味,但配埋辣嘅麵一齊食就出乎意料地夾🫶🏻

⭐️牛三寶 - $65

⭐️蝦籽雲吞撈麵 - $56

⭐️炸雞中翼(大) - $38

⭐️油菜(大) - $24
覺得夜晚點都要食啲健康嘅菜,所以就嗌咗🤣加蠔油食係冇得輸

⭐️紅豆冰 - $15
2024-11-30