2022-09-14
▫️用埋今次,終於可以用晒times square既coupon喇yeah🥳 中秋佳節同呀爸呀媽嘆返個靚茶先🫖▫️呢間四川中菜店中午可以飲茶🥧 試左幾款特別啲,出面比較少見既點心✨🌶 麻辣川川小籠包 $58▫️黎到四川店,就梗係要試返個川川小籠包先啦😼 原本一籠3隻,可以同店員講加多隻,咁4個人飲茶就唔洗打交啦🤭▫️皮好薄,外面睇都望到小籠包入面啲汁👀 小心啲夾唔好整穿個皮呀!入口熱辣辣,少少麻辣味幾香,不過老人家話都係鐘意傳統既小籠包多啲👨🏻👩🏻🦆 煙薰三色素鵝 $108▫️賣相幾靚,不過食唔出素鵝味🤣 以為係腐皮包菜🤪🧇 焦糖黃金小米糕 $48▫️附上蜜糖🍯 點埋一齊食似食緊pancake早餐😆 岩晒啦反正我第一餐就係飲呢餐茶🤭🍬 話梅淮山 $88▫️呢碟好有驚喜🤩 話梅汁酸酸甜甜,非常開胃😋 淮山整得好爽口,咬落有啲似食緊蘋果🍎 🐗 魚香茄子黑毛豬腸粉 $78▫️入面應該得黑毛豬碎😂 因為食落以為淨係腸粉包茄子🍆🤣 但腸粉係幾滑既😛🐷 明爐燒腩仔 $188▫️上碟摸到隻碟係熱既🔥 燒腩仔半肥瘦,外皮燒得唔夠脆🫢 味道就普通啦🤪🧆 XO醬瑤柱臘味蘿蔔糕 $68/雪山黑毛豬焗餐包 $58/鮮蘆筍蝦餃皇
🌶 麻辣川川小籠包 $58
🦆 煙薰三色素鵝 $108
▫️賣相幾靚,不過食唔出素鵝味🤣 以為係腐皮包菜🤪
🧇 焦糖黃金小米糕 $48
鮮蘆筍蝦餃皇 $78/
翡翠菜苗帶子餃 $78/
鮮肉濃湯小籠包 $58/
鮑汁雞腳 $118
▫️一張單可以最多扣5張$100 dining coupon🖐🏻
▫️環境好靚,坐得都幾舒服😌 點心種類幾特別,平時啲茶飲到悶悶地都值得一試🤭