2022-12-09
旺角一向都有好多唔同種類嘅餐廳,連串燒店都有好多!近來登打士街附近好似開咗間新嘅串燒店,入到冬天就想食吓啲燒物,一於去食。餐廳位置都幾易搵,就係喺掃街嗰條街其中一個街口入去,成條街都好多餐廳,佢叫做常嚐食。餐廳環境感覺係好新,裝修都係簡約風格。我哋拎咗點餐紙,上面包羅萬有,真係搞到選擇困難!首先我哋叫咗雞肉串同埋雞軟骨,仲有金菇肥牛串、五花腩蘆筍、雞中翼兩隻。呢度幾特別,上菜嘅時候枱面有個爐仔去盡量恆溫,幫佢哋保暖。呢個setting都幾適合打卡。如圖所見,每個串燒都落好多調味,我哋全單都係BB辣,都算啱啱好,唔會太過辣。我覺得五花籃配蘆筍呢一個配搭唔錯,肥肉之餘又有菜嘅汁。另外仲有芝士丸、四季豆、免治骨排~佢嘅芝士丸都幾惹味。以上咁多燒物,我最欣賞四季豆!多汁、惹味。另外仲有青魚柳同埋蟹蓋。賣相相當吸引。青魚嘅魚肉都幾滑,除咗頭尾比較多骨之外,中間都幾多無骨嘅肉~食落都幾方便。
另外仲有芝士丸、四季豆、免治骨排~佢嘅芝士丸都幾惹味。
以上咁多燒物,我最欣賞四季豆!多汁、惹味。
另外仲有青魚柳同埋蟹蓋。賣相相當吸引。