2022-08-10 30 瀏覽
想食炸雞會諗到去Sodam Chicken 嘅炸雞焗雞放題,佢哋有多款口味選擇,$138 (炸雞及pizza 放題),加多$30有埋焗雞+額外口味+小食放題,好抵食。整體嚟講,雞肉無論係焗 或者炸都保持鮮嫩,每件雞都幾大件。檸檬柚子炸雞檸檬柚子汁酸酸甜甜,連埋炸雞一齊食,非常開胃,口感refresh,必點!香草青檸炸雞香草青檸汁主要係酸味,食完其他未覺得太油膩可以點呢個,中和返炸雞嘅油膩感,食完呢個汁又可以食多幾件雞。黑糖脆脆炸雞黑糖汁鹹鹹甜甜地,非常特別,同炸雞好夾,建議大家都試吓呢個味。蜜糖蒜香焗雞蜜糖汁甜甜地,有啲蒜片喺上面增加口感,焗雞冇炸雞咁熱氣,建議點呢個。雙重芝士焗雞芝士控嘅話可以食呢個,上面蓋滿咗芝士粉,芝士味超級濃郁。韓風紫菜焗雞焗雞上面有好多紫菜碎,原味嘅焗雞加少少海苔味,幾特別。蜜糖芥末薯條蜜糖芥茉醬整得好滑,甜得黎有少少辣味,薯條粗身,少少脆。

整體嚟講,雞肉無論係焗 或者炸都保持鮮嫩,每件雞都幾大件。

檸檬柚子炸雞

香草青檸炸雞

黑糖脆脆炸雞

蜜糖蒜香焗雞

雙重芝士焗雞
芝士控嘅話可以食呢個,上面蓋滿咗芝士粉,芝士味超級濃郁。

韓風紫菜焗雞
焗雞上面有好多紫菜碎,原味嘅焗雞加少少海苔味,幾特別。

蜜糖芥末薯條
蜜糖芥茉醬整得好滑,甜得黎有少少辣味,薯條粗身,少少脆。