2019-07-02 72 瀏覽
唔去新都城的街市都唔知原來有間唐記包點仲要可以堂食的,坐低食仲會平一些🤭同埋呢間唐記的選擇很多,比平日去開的多了:粥、煎包、「特式客飯」😲仲有凍包賣,買凍包仲平d,但只得菜肉包發現有這些食品,突然想買來試試,阿媽都話好,就當午餐買回家食😌買了咖哩牛腩飯、粟米甜薯粥、糯米雞、煎鍋貼、生煎包、奶皇包,再買枝黑豆漿飲😋好像好豐富咁😂😂返到屋企即刻拎晒出來,都仲熱的,大家一齊開動了!逐一講下呢間唐記的食物味道先😌咖哩牛腩飯:咖哩同白飯是分開的,咖哩味濃,都幾辣下,唔食得辣的朋友可能會覺得好辣,有薯仔粒,都炆得淋,牛腩肉肥瘦適中,都軟身,有些牛筋,想不到都唔錯呀粟米甜薯粥:好多粟米粒,甜甜的蕃薯,令到碗粥都好甜糯米雞:好大個,有隻雞中翼、有舊舊叉燒、有東菇粒、有肥瘦肉碎粒、有粒仔咸蛋黃... 糯米飯軟綿綿,好有肉汁味煎鍋貼:外皮不太厚,煎得金香,有椰菜絲混豬肉,咬落好多肉汁,意想不到的好味生煎包:肉餡同鍋貼差不多,包都煎得香脆奶皇包:都幾大個,奶皇容好多,但不甜不膩,綿綿香軟的包,不錯吧黑豆漿:凍飲,有芝麻味,不太甜,感覺健康,喜歡的味道大家食完都話想不到呢個價錢,食物質素不差,而且都好食,真是

唔去新都城的街市都唔知原來有間唐記包點
仲要可以堂食的,坐低食仲會平一些🤭
仲有凍包賣,買凍包仲平d,但只得菜肉包
好像好豐富咁😂😂
返到屋企即刻拎晒出來,都仲熱的,大家一齊開動了!
逐一講下呢間唐記的食物味道先😌
粟米甜薯粥:好多粟米粒,甜甜的蕃薯,令到碗粥都好甜
生煎包:肉餡同鍋貼差不多,包都煎得香脆
黑豆漿:凍飲,有芝麻味,不太甜,感覺健康,喜歡的味道
大家食完都話想不到呢個價錢,食物質素不差,而且都好食,真是抵,大家都滿意呢個午餐,真好啊😄
咖哩牛腩飯
粟米甜薯粥
糯米雞
煎包
煎鍋貼
生煎包
奶黃包
黑豆漿
10 分鐘 (堂食)
午餐
咖哩牛腩飯