2013-08-06
知道好多人都話monster sushi好好味,加上靚仔吳彥祖有份開,咁就黎試吓啦!唔想等位,所以特登早少少黎,等左10分鐘就入得喇!因為得個半鐘用餐時間,所以一坐低就即刻點野食~~「卷物」:有「芒果吞拿魚卷」同「三文魚芝士卷」,前者既芒果同吞拿魚他他出奇地夾;後者既三文魚好新鮮,cream cheese亦有好多,好滿足!「炸蝦卷」都好正,隻蝦炸得夠乾身,又夠彈牙,好味!「壽司」:叫左好多樣野啊,有三文魚、腐皮、玉子、甜蝦、劍魚腩、生牛肉、火炙美乃支(即係沙律醬)三文魚等,全部都好好食,D飯唔會握得太實或太鬆,亦好大件,感覺好抵食XD「手卷」:叫左軟殼蟹手卷,軟殼蟹炸得好鬆脆,亦好厚肉,唔會話得舊炸粉咁,加埋醋飯食簡直一流!「玉子卷」:佢有幾款架,原味、鰻魚、黑松露等,我地全部叫哂,哈!個人覺得鰻魚最好食,黑松露就麻麻,唔好期望真係會食到有黑松露味。「燒物」:牛舌(好好食,好厚身,亦難得地好淋,啖啖都勁juicy,超讚);牛油帆立貝(又係好正,D帆立貝好肥美,加埋牛油去燒好香)「炸物」:叫左炸雞軟骨(硬左D)同埋炸蠔(好肥美,又唔會炸到好油)哈哈,好似食放題咁豪食,成$700落樓,但真
唔想等位,所以特登早少少黎,等左10分鐘就入得喇!
因為得個半鐘用餐時間,所以一坐低就即刻點野食~~ 「卷物」:有「芒果吞拿魚卷」同「三文魚芝士卷」,前者既芒果同吞拿魚他他出奇地夾;後者既三文魚好新鮮,cream cheese亦有好多,好滿足!「炸蝦卷」都好正,隻蝦炸得夠乾身,又夠彈牙,好味! 「 壽司」:叫左好多樣野啊,有三文魚、腐皮、玉子、甜蝦、劍魚腩、生牛肉、火炙美乃支(即係沙律醬)三文魚等,全部都好好食,D飯唔會握得太實或太鬆,亦好大件,感覺好抵食XD 「手卷」:叫左軟殼蟹手卷,軟殼蟹炸得好鬆脆,亦好厚肉,唔會話得舊炸粉咁,加埋醋飯食簡直一流! 「玉子卷」:佢有幾款架,原味、鰻魚、黑松露等,我地全部叫哂,哈!個人覺得鰻魚最好食,黑松露就麻麻,唔好期望真係會食到有黑松露味。 「燒物」:牛舌(好好食,好厚身,亦難得地好淋,啖啖都勁juicy,超讚);牛油帆立貝(又係好正,D帆立貝好肥美,加埋牛油去燒好香) 「炸物」:叫左 炸雞軟骨(硬左D)同埋炸蠔(好肥美,又唔會炸到好油)
哈哈,好似食放題咁豪食,成$700落樓,但真係好好食!!!