2021-10-07
🥸呢到堂食要叫左野食先可以入去坐,限食45分鐘) 🍧芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $58-台式剉冰都係冰碎較粗(食過氷屋既日式刨冰真係番唔到轉頭🙈不過價錢都差好遠😅)✨呢碗配料好豐富,樣樣口感都好好咬😋,咬到不能自拔🤣,好快就食哂,唔夠送冰食🥲。D冰太多,顯得黑糖醬同煉奶唔夠多,食到底下好似食緊蔗水淡味又甜既冰咁😅,撈雪糕食味道先會冇咁單調!配料如下:🔅黑糖&原味麻糬: 見到個樣令我諗起平時零食店賣一盒盒個D又甜又唔煙韌既麻糬,但原來幾好食!🤭唔過甜,煙韌度剛好又唔黏口。🔅芋薯圓: 蕃薯味外皮煙韌度偏軟,內餡都食得出芋泥甜。🔅小芋圓: 冇咩特別🔅冬瓜凍: 好好嚼既Jelly ,冬瓜味唔明顯🔅雲呢拿雪糕: 好濃味亦都幾甜下,配冰食好適合。 (整體而言係幾抵食嘅!😹咁鬼大盤) 🧋布丁奶茶 $32-唔好飲🤢唔知係咪因為加布丁有影響,飲落似奶粉奶精沖出嚟個啲味🥶。
🍧芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $58
配料如下:
🔅芋薯圓: 蕃薯味外皮煙韌度偏軟,內餡都食得出芋泥甜。
🔅小芋圓: 冇咩特別
🔅冬瓜凍: 好好嚼既Jelly ,冬瓜味唔明顯
🔅雲呢拿雪糕: 好濃味亦都幾甜下,配冰食好適合。
(整體而言係幾抵食嘅!😹咁鬼大盤)
🧋布丁奶茶 $32