自從老虎堂喺大角咀開咗好多人幫襯,但係老實講見到門口日日人山人海後來幫襯嘅人越來越少。有一晚放咗工好想食芋圓。由於已經冇晚市所以買咗外賣返屋企食首先佢價錢真係一啲都唔平,但係見佢個款都好似幾大碗,同埋睇張相都好似好吸引我同我朋友都係買咗熱嘅糖水,但係睇住店員當住我地面前,用單孔蒸氣棒將凍嘅糖水加熱,嗰下其實個有點意想不到……住喺奧海城嘅我,買完糖水返到屋企10分鐘都唔夠,立即打開兩碗糖水睇,只係個碗既一半,呈半透明水狀….紅豆2號 $40而且唔怪得叫紅豆湯,因為完全唔起沙!不知道係咪因為糖水係用單孔蒸氣棒加熱嘅緣故,非常之浠!好似用白開水將紅豆和糖水溝浠了一樣,至於紅豆2號裏面應該有小湯圓,但係我數過,咁大個碗只有大約六粒粒湯圓,數目非常之少,加上好似飲將溝稀咗的紅豆湯,感覺只是肚子裝滿了水😣芋圓3號 $45由於芋圓3號都是使用紅豆湯,所以關於紅豆湯嘅意見和上面一樣,不過比較慶幸嘅係,可能因為貴$5,配料比紅豆多少少,但是仍然覺得水與配料分離的感覺寫出來的原因是大角咀有不少糖水店,只是同一個商場已經有另一間開業時間俾較早的糖水店,競爭實在不少,希望店舖看到意見會有進步的空間。

紅豆2號 $40

芋圓3號 $45