2009-02-23 12 瀏覽
一直見壽司廣既評價都唔錯, 所以特登上個禮拜去試一試佢個lunch set, 睇下有幾吸引... Lunch都有幾多選擇, 而我同男友就揀左個壽司定食(9件)同三合一定食.壽司定食(9件): 先來muso湯, 湯內有蜆及蝦頭, 味道唔錯但偏咸, 可能有好多味精... 再來蒸蛋, 咦...個蒸蛋上有好多芫茜! 無食到!!! 之後終於上個壽司喇~ 印象中有舊吞拿魚、海螺、海膽、三文魚子、甜蝦、蛋卷、吞弇魚茸細卷x6等... 講真D刺身無乜邊款覺得特別有印象! 我剩係記得個蛋卷好難食, 又硬又唔夠蛋香. 而個海膽都極度唔正, 我肯定求其一間千両都好過佢! 失望!三合一定食: 有5件壽司, 包括海膽、帶子、吞拿魚、三文魚及赤身. 除了帶子的味道較特出外, 其他的都不外如是! 再來天婦羅飯, 有一件蝦、魚、茄子同南瓜, 全部炸物都舖在淋上汁的飯上. 炸物不止油淋淋, 而目只是微暖, 都幾唔好味! 我真係好懷疑佢係唔係天肤良集團... 全盒只係覺D飯上面既汁係算好味! 最後再上埋個烏冬, 個烏冬只係好普通, 相比起天勺真係無得比!食完野, 上埋兩片橙同餐飲. 嘩~唔好講笑! 嗰兩片橙係我同男友覺得

食完野, 上埋兩片橙同餐飲. 嘩~唔好講笑! 嗰兩片橙係我同男友覺得成餐最好味既食物, 可能係沒有期望所以有驚喜掛!
總括黎講, 收我成$160個set, 我完全覺得唔值! 如果你整D野好食, 俾$500都覺抵啦~ 激氣呀! 總知去食峰壽司都開心D... >.<