2014-12-26 402 瀏覽
話說成日係尖沙咀已經見到呢間野,個裝潢同環境其實都算吸引,終於今次黎試下佢。。話說佢話係新加坡既coffer shop.咖啡,奶茶,鴛鴦,吐司,都出名,咁我同我老公就點左1個咖哩雞麵同1杯凍奶茶,餐廳是你先出去點餐,再拎部識叫機仔去座位,等職員送餐比你的。奶茶黎既時候,係「熱」?原來收銀果位聽錯,就話凍要補多6蚊。我即刻「下?」即係杯凍奶茶無錯,係要28蚊!!都唔緊要,我地不嬲都好鐘意飲奶茶,邊度奶茶好飲我地都已經試過晒,即管試下佢係龍定鳳啦!我望住位職員,拎我杯熱奶茶到出餐處,企係裡面位哥哥同呀姐跟手收返,隨即拎轉背拎起隻膠杯,不冰,一個手勢。!!!!!!!!! 無錯!佢係咪將杯熱奶茶倒返落去呢?隨即放上出餐處。然後我思索緊果杯奶茶到底係唔係自己既時候,我看到我跟著點既咖哩雞面同糖心蛋逐一到來(後來比多10蚊去食兩隻蛋).但果杯凍奶茶依然孤零零咁放左起度,卒之,眼看果位職員將果杯凍奶茶放係我地面前!!!!!!!OMG....我已經用眼神示意比我老公知,佢地真係咁樣做!!!!!我老公飲左1淡,唔出聲,低頭食果碗麵,而我,接過果杯奶茶飲左一口,揮手同職員要求換過另外一杯。因為,只係得冰
我即刻「下?」即係杯凍奶茶無錯,係要28蚊!!
!!!!!!!!!

無錯!佢係咪將杯熱奶茶倒返落去呢?隨即放上出餐處。
因為,只係得冰既味道!
兩分鐘後「重新炮製」過既凍奶茶來到面前,我和老公飲完之後,大家都心有靈犀地知道這間餐廳不用再幫襯了。因為原來本身已經係「淡而無味」。。。。
真係好坦白講,一杯奶茶,如此低成本既飲料,造得如此差劣,最慘無乜?毫無誠意呀!沖過一杯奶茶有幾浪費你地時間,其實有幾浪費你地既資源呀?
講落去,咖哩雞麵,有兩隻切左件既雞全翼同麵,無記錯有d炸蒜既物體無上面,無其他材料架啦,味道?真係不敢言,如樓下既食評一樣,自己煮仲好食過佢。

我老公平時已經可以講佢係垃圾口,但今次佢真係忍唔住,佢食左一舊雞同兩淡麵,就無再食,因為佢同我講,呢間野真係好難食,同埋唔會再黎幫襯!!

果杯凍奶茶,呢世都記住。

麥當勞果杯仲好飲過佢
28蚊既凍奶茶