由舊鋪幫襯到而家,每一次入到餐廳唔洗睇Menu 都係次次叫同幾樣野,舊鋪其實有一次不愉快經歷,就係食食吓飯又一隻好大大大大嘅曱甴跌咗落我膊頭,真係好驚好驚,但當時覺得佢哋嘅意粉真係煮得好好食,就算有唔愉快嘅經歷,都令我心掛掛住啲意粉會返轉頭再想幫襯,直至去早幾年轉左去新鋪地址.. 食物質素水準都大不如前,每次食完成身都係油煙味咁走,通風係非常失敗,都堅持比多幾多機會佢地,就算我lunch去食,都唔會嗌lunch set,會直接叫返晚餐嘅Menu,都係嗌同幾款食物。今晚帶咗個朋友去食…真係令我非常非常非常失望,朋友唔熟,所以佢要睇Menu,我哋並不知道鴨肝原來有分好多款,我只係好似平時咁叫返同一樣嘅鴨肝,但係嚟到嘅時候竟然唔係我平時嘅煎鴨肝,而係凍的鴨肝多士,我好好態度去問職員,職員態度惡劣,咁話係我朋友指錯,佢冇錯,當然係我朋友唔多唔少都有責任,但我只係想話返俾佢聽,我唔係唔想唔俾錢,錢會照比,只係想反映番比佢哋聽,如果鴨肝多一款菜式,客人落單的時間係咪好應該問清楚,係要邊一款,而唔係推卸責任,亦都冇重覆張單一次比我地聽,我去多咁多次,根本都唔知道原來鴨肝係多過一款菜式,但係我無奈得到

今晚帶咗個朋友去食…真係令我非常非常非常失望,朋友唔熟,所以佢要睇Menu,我哋並不知道鴨肝原來有分好多款,我只係好似平時咁叫返同一樣嘅鴨肝,但係嚟到嘅時候竟然唔係我平時嘅煎鴨肝,而係凍的鴨肝多士,我好好態度去問職員,職員態度惡劣,咁話係我朋友指錯,佢冇錯,當然係我朋友唔多唔少都有責任,但我只係想話返俾佢聽,我唔係唔想唔俾錢,錢會照比,只係想反映番比佢哋聽,如果鴨肝多一款菜式,客人落單的時間係咪好應該問清楚,係要邊一款,而唔係推卸責任,亦都冇重覆張單一次比我地聽,我去多咁多次,根本都唔知道原來鴨肝係多過一款菜式,但係我無奈得到回應「唔好意思我哋做唔到,你哋有責任去細讀閱讀我哋嘅Menu」除咗無奈都唔知可以講咩去形容,好簡單嘅小事,都可以咁樣處理,這店不應叫小店,叫連鎖店比較適合。
幾好食都好..今次係最後一次!
2023-02-07