2007-06-21 3 瀏覽
今日約左朋友去食lunch, 點知坐低左發覺無冷氣, 只有兩把風扇仔, 問下個waitress, 佢先至話座Building 壞冷氣; 既然坐低左, 而且唔想周圍再搵位(中環好難搵位食lunch), 唯有係度食. 我地越食越熱, 快快'趣趣', 食完就走!出面成32 度, 無冷氣食飯, 重衰過D 茶餐廳, 又唔係平, 成60 幾蚊, 重要加一, 又唔係特別好食, 救命! 後尾我地發覺地下個lobby 勁冷氣, 都唔知係邊度壞冷氣呢?!我地覺得佢地D 態度好有問題, 既然壞冷氣, 應該早D 同個客講, (我地book 檯時都無出聲), 唔係等人問先講, 或者可以收平D, or 唔收加一, 咁都順D 嘛! 唔通係我地唔記得問清楚(有無冷氣) 就book 檯?!

唔通係我地唔記得問清楚(有無冷氣) 就book 檯?!