2016-02-20 902 瀏覽
今日去黃大仙廟參加活動,活動完左之後就諗住去英都燒味廚房試下。因為之前係openrice上search到尼一間,都多人推介架,於是我就諗住今日去試一下。尼一間英都燒味廚房離地鐵站都小小遠,行十分鐘度喇,我去到既時候岩岩好係下午茶時間,就叫左openrice上多人推介既鮮茄生菜叉燒豬仔包加熱檸水!(26蚊)熱檸水唔到一分鐘就上了,叉燒豬仔包等左一陣。豬仔包份量唔夠大,男仔食可能唔飽,但係果味道就好好,入面除左叉燒,番茄同生菜,仲有一個煎蛋同埋醃製既青瓜,口感豐富👍一路食一路繼續研究餐牌,蛇羹新上市,好似唔錯,39蚊左右,因為尼度離屋企比較遠,可能都冇機會黎試喇😂😂其他燒味雙拼下午茶時間得33蚊加例湯,都幾抵wor!總結黎講啦,好好味!下次在路過黃大仙有時間既話會在行過去食!

鮮茄生菜叉燒豬仔包
2016-02-20