2019-09-06 82 瀏覽
平時雖然起沙田呢頭返工,但好少會黎河畔呢邊搵食~ 今次終將有機會黎食下日本野喇!😆雖然唔係假期黎,平日一樣要等左陣先有位,起門口睇個餐牌咁多選擇都流晒口水😋食日本野點少得刺身!叫左個刺身盛有成5款刺身,三文魚、帶子、油甘魚、甜蝦同薄切唔知咩魚(唔記得左😂),全部都好新鮮好鮮甜👍🏻個薄切點個酸酸地嘅汁好特別呢!仲有叫左啲卷物~個芝士鰻魚卷除左面頭有片燒芝士,內裡都卷仲大大粒cream cheese😋芝士迷必試😋海膽炒飯好好味,炒得算乾身唔油,除左飯入面有撈埋海膽一齊炒,面頭仲放左一pat海膽添!而且仲要係冇種臭味嘅添,真係好少何😂😂另外我地都叫左啲小食,有個鐵板煎鬆軟牛舌,果然好鬆軟好淋,同燒嘅爽口啲嘅口感好唔同呢!唯一一彈嘅係個人覺得個麵豉燒茄子太咸太重口味了,可能係太多醬?! 可以少返啲啲😖