2022-05-31
好耐無嚟HeSheEat喇,上一次已經係疫情前。好開心今晚再次嚟到,更開心係被安排到「VIP情侶座」。本身店內粉紅色嘅牆身同梳化🛋️已經好有少女情懷,VIP情侶座簡直係令人搵返初戀👫🏽嘅感覺,十分甜蜜蜜💕。1️⃣ 黑松露薯條🍟 $52超愛❤️ 食到停唔到口!薯條好新鮮高質,熱辣辣🔥,香噴噴👃,脆卜卜,好香口!點上味道香濃嘅黑松露醬,簡直係完美配搭!2️⃣ 火辣墨魚汁意粉配辣肉腸 🔥🦑🍖🍝 $78墨魚汁好香,加入檸檬汁味道更鮮更開胃。我同老公都係嗜辣之人,我哋異口同聲話「如果可以選擇辣度就好了」。另外特別欣賞意粉嘅口感,時間控制得啱啱好,煮到al dente嘅質感,彈牙有嚼勁。正!3️⃣ 芝士汁鮮蛋意大利麵配白菌煙腩肉溫泉蛋🍝🥓🥚 $85第一次食鮮蛋意大利麵,口感同意粉好唔同,質感比較淋,有少少似伊麵。芝士汁濃郁,當中配有薄片芝士,加上溫泉蛋黃,汁變得更滑更濃稠。正!4️⃣ 凍紫薯鮮奶🍠🥛 $40鮮奶加上忌廉,真係邪惡得嚟令人難以抗拒。鮮奶味香,甜度適中。但略嫌忌廉唔夠滑同紫薯味唔夠,如果可以加入少少紫薯蓉或麻薯嘅話會更好。5️⃣ 楓樹糖漿梳乎厘班戟🍯🥞 $78要預早少少落單,因為製作需時。不過美味嘅甜品係值
1️⃣ 黑松露薯條🍟 $52
2️⃣ 火辣墨魚汁意粉配辣肉腸 🔥🦑🍖🍝 $78
3️⃣ 芝士汁鮮蛋意大利麵配白菌煙腩肉溫泉蛋🍝🥓🥚 $85
4️⃣ 凍紫薯鮮奶🍠🥛 $40
5️⃣ 楓樹糖漿梳乎厘班戟🍯🥞 $78
要預早少少落單,因為製作需時。不過美味嘅甜品係值得等待的。梳乎厘蛋味香濃,口感鬆軟,空氣感十足,加上清甜嘅楓樹糖漿真係味蕾也被感動🤤。下次想試麻糬熱香餅,今日太飽試唔到,有點可惜。
另外要讚職員服務態度和藹殷勤🫶🏼 好滿足、CP值高的一餐!