2019-09-07
喺韓國街轉出天文臺道, 見到有間小店門口貼住”試業中”嘅紅紙, 店家主打正宗重慶美食, 又見到入面有個姨姨包緊餃子🥟好吸引, Go!>都係12點左右, 包緊餃子🥟姨姨好熱情介紹餐牌: 店家選用嘅辣椒🌶️食材全部來自重慶, 非常地道👍🏻, 嗜辣者🔥一定要挑戰大辣🔥. >自製豆漿 (HKD10)雪櫃嘅豆漿更係店家in house日日新鮮出品. 飲一啖就飲得出來貨豆漿嘅分別: li杯豆漿豆味夠哂香濃, 飲哂之後見到掛杯嘅黃豆極微碎粒, 甜味適中, 佢用seal好嘅外賣杯keep住, 我見每枱梗有一兩杯, 真正數量限定架.>自制水餃 (HKD48) 🌶小辣🌶 三款餡料自由配搭: 🥟韭菜豬肉餃🥟白菜餃🥟玉米香菇餃🥟.原來阿姨包緊嘅係韭菜豬肉餃🥟, 貪心每款想食, 一份十粒水餃🥟都可以三拼. 由於餡料都係每日新鮮現場製作, 所以水餃都係數量限定呢! 我最鐘意係韭菜豬肉餃🥟, 因為韭菜同豬肉比例非常好, 白菜餃嘅白菜絲好新鮮, 粟米香菇都好正, 每款餃子🥟都有一定分量嘅新鮮豬🐖肉, 真正皮薄餡靚. 點小辣嘅辣椒湯汁係別有一番風味, 推介!!!>除左餃子🥟, 仲有多款麻辣
自製豆漿 (HKD10)
自制水餃 (HKD48) 🌶小辣🌶
三款餡料自由配搭: 🥟韭菜豬肉餃🥟白菜餃🥟玉米香菇餃🥟.
除左餃子🥟, 仲有多款麻辣串串, 滷菜, 涼伴. 連食齋嘅選擇都有, 相信店家手工自製麵都係亮點, li間試業中嘅小店絕對可以encore🤤🔥.