2020-09-09 29 瀏覽
今日約咗朋友去尖沙咀行街,去到厚福街諗住睇下有乜新嘢食,見到間新開既台灣菜,咁就入去試下啦首先睇吓個餐牌,都係例牌牛肉麵呀,肉臊飯呀咁於是我地點了紅燒牛肉麵,茄子肉臊飯,加珍珠奶茶同柚子蜜,仲加左一份芝士肉鬆蛋捲紅燒牛肉麵個樣都ok, 食落又幾好味,d牛肉炆得好林好入味,又唔會攝牙,麵條又夠彈牙,好怕食到d好韌既肉茄子肉燥飯就用個木盒仔裝出來,好似便當咁,茄子炸得都頗脆,件茄子仍然好juicy,又唔會好似吸哂油咁,我就略嫌d肉臊既肉碎細粒左d,但味道還是ok的蛋餅都係推介,作為芝士控既我一定會叫一份食下,放上枱還是熱辣辣的,所以芝士還有拉絲效果,而且加左肉鬆,非常足料👍🏼杯珍珠奶茶就飲到有少少茉莉花香味食完每人六十幾蚊,份量剛剛好誠意推介
首先睇吓個餐牌,都係例牌牛肉麵呀,肉臊飯呀咁
杯珍珠奶茶就飲到有少少茉莉花香味
食完每人六十幾蚊,份量剛剛好
誠意推介
2020-09-08