2018-09-03 182 瀏覽
午餐去左希慎廣場搵野食,本來淨係想飲珍珠奶茶算😊 不過去到Food court,就聞到好香既牛肉味,所以忍唔住過去睇睇!行左一圈,停左喺pepper lunch express度,太香了~ 我叫左黑椒牛肉鐵板! 招牌!加左檸檬茶 $8~佢呢度可以見到師傅即場整鐵板!見佢一收到order先至拎個鐵板出嚟,真係新鮮滾熱辣~ 等左都有10分鐘,我見住佢好熱咁樣將啲生牛肉放喺鐵板上面,就已經流晒口水!我搵咗個位置坐低,呢度環境好好,位置好闊落,而且見到外面風景!食完身上都唔會有油煙味😊拎嘅時候仲係聽到渣渣聲,我到咗蜜糖豉油落去,炒左一陣,更加香!食咗一啖,感覺呢一間嘅Pepper Lunch比其他有啲分別,除咗食緊嘅時候,鐵板都仲係渣渣聲,佢嘅味道好新鮮,飯係熱辣辣,同埋牛肉好嫩,真係俾個讚,會再幫襯!

• 黑椒牛肉飯