2023-01-07 290 瀏覽
30/12/2022吾知食咩好,經過泰潮,好想食泰國嘢就試吓呢間近期開既泰潮。其實幫襯過佢其他分店,葵芳店就第一次。兩點開始有下午茶,基本上係主餐牌既粉麵單點食物加$10就變成餐,有主食有飲品。炒金邊粉同豬手飯之間掙扎,結果豬手飯勝出飲品叫了熱泰式奶茶。豬手飯好足料,除了豬手,還有豬大腸同酸菜,豬手同豬腸應該炆左好耐,好淋又好入味。白飯叫左少飯,份量都多。隨豬手有個醬汁,少少酸微辣,可以減少豬手既油膩,最重要那陣酸辣味好有泰國既味道,好在旅行既感覺。至於熱泰式奶茶吾係間間有,因為有啲泰式餐廳只提供凍泰式奶茶,跟港式奶茶吾同,泰式奶茶既茶味無咁重,奶味重一點,吾知是否用上標奶茶葉呢。呢間沖得好順滑整體來說吾錯,下次會再來試其他食品
30/12/2022

炒金邊粉同豬手飯之間掙扎,結果豬手飯勝出
飲品叫了熱泰式奶茶。

整體來說吾錯,下次會再來試其他食品
2022-12-30