2013-07-26
朋友說要請我食飯,我梗係沖行簡間爽既餐廳啦忽然想起怡東既一樓咖啡室,就去試下A LA CARTE簡左15分鐘,都唔知食咩剛剛好有8張相,全部放上來,想去食A LA CARTE既朋友可以參考一下我影既MENU其實選擇真係幾多,最後簡左印尼炒飯和公司三文治我就飲唔知咩鬼荔枝茶先講杯野飲係用荔枝味椰果整出來,收55蚊,中伏.起碼都放2粒真既落去啦,咁無心機公司三文治又是中伏,份量雖多,但重點係唔夠醬,令到個三文治好DRY,而且個雞肉好鞋又無味,酒店質素來講係唔合格.但到了印尼炒飯呢度就將所有事忘記,因為實在太好了.面頭一隻太陽蛋,有2串雞SATAY,一小堆SPICY 醬(好似係食椰漿飯時付送的那款),加上酸菜賣相精美,雞SATAY嫩滑,汁醬滑,具花生香,小小辛辣,正主角炒飯炒得較小小濕濕,但係濃香的甜醬油味道十分突出,雖然小小濕濕但飯有咬口,加上蝦仁和肉粒的配料,令到炒飯更豐富.這份味道,係完全將我建立起25年討厭印尼炒飯既心破碎了,本身最憎食印尼炒飯,因為好甜.呢度既小小甜得來又帶有無比的醬油香.多謝朋友
忽然想起怡東既一樓咖啡室,就去試下A LA CARTE
簡左15分鐘,都唔知食咩 剛剛好有8張相,全部放上來,想去食A LA CARTE既朋友可以參考一下我影既MENU
其實選擇真係幾多,最後簡左印尼炒飯和公司三文治
我就飲唔知咩鬼荔枝茶
但到了印尼炒飯呢度就將所有事忘記,因為實在太好了.
賣相精美,雞SATAY嫩滑,汁醬滑,具花生香,小小辛辣,正
多謝朋友