2009-09-22
好友肥肥生日,我決定同佢食番餐好0既! 有朋友試過上MEET LBO食過都讚好,決定上去試下。 好友很愛吃羊,所以點了的羊架,而我其實食乜都冇所謂但看到大家的食評好像没有寫過DUCK CONFIT,所以想一試。另外同老闆LOBO講過因為好友亦十分愛FOIE GRAS,可否另加錢加大,老闆亦很樂安排。 那日我們大約8點15分到,老闆娘好好人,好熱情招待我地。 我們叫了兩杯紅酒,是HOUSE RED (CABERNET SAUVIGNON),好易入口,啱唔係太懂得飲酒的我們。 然後,頭盤我們ORDER 了 SCALLOP 同TIGER SHRIMP, 好正。個帶子D汁好好味而蝦有少少辣好惹味。 之后,來了一個RED BELL PEPPER TOMATO SOUP,從未騐過BELL PEPPER做湯會咁好飲,好想再飲多一碗但想到之后仲有FOIE GRAS, 一定會食唔落MAIN COURSE,所以有同老闆娘講。 嘩個FOIE GRAS 大到,開心到亞肥呢!!!! 重點到了,個主菜,羊好正,我們ORDER 了 MEDIUM RARE,而它真的做到,很好地方雖然你ORDER MEDIUM RA
那日我們大約8點15分到,老闆娘好好人,好熱情招待我地。 我們叫了兩杯紅酒,是HOUSE RED (CABERNET SAUVIGNON),好易入口,啱唔係太懂得飲酒的我們。 然後,頭盤我們ORDER 了 SCALLOP 同TIGER SHRIMP, 好正。個帶子D汁好好味而蝦有少少辣好惹味。 之后,來了一個RED BELL PEPPER TOMATO SOUP,從未騐過BELL PEPPER做湯會咁好飲,好想再飲多一碗但想到之后仲有FOIE GRAS, 一定會食唔落MAIN COURSE,所以有同老闆娘講。 嘩個FOIE GRAS 大到,開心到亞肥呢!!!! 重點到了,個主菜,羊好正,我們ORDER 了 MEDIUM RARE,而它真的做到,很好地方雖然你ORDER MEDIUM RARE佢地都未必做到。 到我的DUCK CONFIT,佢配的RED ONION ,一齊食,簡直正到暈。我們一路食一路讚,亞肥勁開心,讚我咁叻識得選這餐廳。 最后,我已經好FULL,但亞肥仲ORDER 了一個心太軟,因為老闆娘話佢地D心太軟唔同街外的,用DARK CHOLOCATE做的唔會太甜,咁唯有捨命陪君子啦! 我就ORDER了PANACOTTA,勁濃奶味,啱哂我! 個晚我真的飽到暈,但見到死黨咁開心,都值得的!
MEET LOBO,我一定會再來的!!!
P.S. 佢剛剛對正TIME SQUARE,我今年COUNT DOWN 有好地方了,HEHE~
推介菜色: Foie Gras, Lamb Rack & Duck Confit