2010-08-23
其實之前都試,今次再嚟,發現間舖搬咗,現在做埋堂食,有冷氣,舒服過以前好多。佢哋間舊舖要坐喺門口食o架! 現在天氣咁熱,我就真係頂唔順喇! 如果要我大熱天時坐喺室外食,就算幾好食都假,咁辛苦,好似現在咁嘆住冷氣慢慢食就差唔多。首先我們叫了一碟青瓜,味道好特別喎! 同平日喺出面食嗰D拍青瓜唔同,酸酸辣辣,好醒胃呢! 之後我們4個人叫了四碗車仔麵,呢度D餸同其他車仔麵舖好唔同o架! 有豬肺、豬心、豬膶,出面都好少見,仲有,我真係未食過咁好食的蘿蔔,好清甜,最正係無渣嘛! 每一樣餸都有自己的味道,唔會只係食到調味料的味! 這裡還可選擇冬蔭公和喇沙湯底,兩種湯底我哋都有試,都好好味,唯獨喇沙湯如果可以加一點點的花生會更好。這裡還有自家製的夏枯草和薏米水,我哋試過,真係好似阿媽煲嗰D咁o架! 雖然價錢有點貴,但對比番佢所用的食材都值嘅!