2009-05-22 4 瀏覽
前日食過一間味道很好的韓國餐廳, 名叫清溪川!價錢可能偏高少少, 但味道卻是十分之好, 一坐低有個好似solar咁既樣的侍應同我用英文落柯打, 我問番佢有咩好介紹, 咁佢就介紹我食個餐, 但係我都係鍾意散叫多啲, 因為個餐的食物主要都係燒野食, 我就唔係咁想揀左個辛辣海鮮麵食, 另外要左個石頭飯, 同一碟燒牛肉食, 唔好睇只係叫左三個餸, 好似一般食韓國餐個practice咁, 只係小食已經十碟, 泡菜已經好好食, 好想要多一碟! 最好食係個白雪雪既糕, 唔知係咩嚟, 但口感好正!石頭飯味道ok, 只係覺得比較淡, 但個海鮮麵真係無得頂, 夠辣, 夠香, 仲有隻賴尿蝦, 海鮮份量夠多同落足料, 每一啖麵食落夠哂刺激!燒牛肉就普通, 醃得唔算好味, 所以證明唔叫餐係無錯, 呢間韓國食店好味唔係在於燒肉, 而係泡菜味的食物呢!
前日食過一間味道很好的韓國餐廳, 名叫清溪川!