2017-11-30 195 瀏覽
名副其實米芝蓮生煎包有幾多人試過呢?今日係灣仔買祥興記生煎包同排骨上海麵做Lunch,唔好以為米之連食肆就要排哂長龍,但祥興記製作過程都好快,所以都唔洗花太多時間排隊。佢地嘅生煎包一試難忘,有幾款,有鮮蝦同黑松露,當然價錢都唔一樣啦。我今次買左招牌生煎包,$30 四隻,係豬肉餡,生煎包要趁熱食,食時仲會爆汁,好Juicy,大家有機會食時一定要注意啊!除左出名生煎包外,我仲試左佢個排骨上海麵,大約$40左右,份量岩岩好,睇落湯底似清湯,但食落都好似生煎包個汁禁嘅味,都幾match嫁。建議番大家,買外賣會好d,因為堂食就無咩位,同埋要企係到食嫁。所以要享受美食,緊係外賣然後搵個舒服嘅地方慢慢食啦!