2010-02-02 10 瀏覽
星期日同男朋友去左馬騮山,夜晚出左黎旺角食野,突然想食牛肉飯,所以去左吉野家,我好鐘意打邊爐,叫左個牛肉火鍋定食,加左$2要辣湯底,當我第一眼見到個餐時,心諗:點解得牛肉同烏冬咁少野食嫁...雖然唔係好餓,但都冇可能咁少等個湯滾左之後,我拎起個蓋~嘩嚇死人咩,成個煲都係餸,份量十足,未食都飽飽地,個辛辣湯好好味,我唔鐘意食日式牛肉火鍋甜甜0既湯,呢個辣湯岩晒我,煲裡面有好多菜,有紅蘿蔔,有豆腐,有福袋,有魚腐...樣樣都係我鐘意食嫁,仲有一大碗烏冬同牛肉,真係好抵食,以一個女仔黎講,如果食晒成個餐,都幾飽,如果係男仔食0既話,可以烏冬轉飯,又可以加$$,加其他配料,我覺得真係唔錯,當然唔會有任食咁多料俾你揀,但呢個價錢,已經好物有所值了
等個湯滾左之後,我拎起個蓋~嘩
2010-01-31