2024-11-25
元朗都算係雞蛋仔嘅福地,同一個位附近有三間好味嘅雞蛋仔。今日食埋呢間總算食過晒呢三間:媽咪雞蛋仔、嘉發同呢間。今日呢間叫咗兩味,一咸一甜。一個豬柳蛋雞蛋仔,另一個開心果夾餅。先講豬柳雞蛋仔:佢個雞蛋仔皮香脆唔會太甜,唔會好似食mcgrxxx咁太甜襯鹹好奇怪。佢呢個雞蛋仔皮嘅味道啱啱好夠熱夠脆。跟住個豬柳蛋好香。豬柳好有黑椒味個味幾出,蛋都多,餡料豐富食落好滿足🥰😋跟住到個開心果夾餅:勁多開心果粒,唔會好似其他食過的醬多開心果粒唔夠,會太甜,個味唔夠真實。呢個係好原味,食開心果加埋個皮又有蛋香,一樣係外脆內軟又夠熱,口感一流😍😋中間佢仲俾咗啲蛋捲試食係抹茶味,其實好食好鬆化,可惜太貴。我唔會用接近$200買一盒蛋捲囉,佢平返$50-$80應該銷路多好多。 就算買得一次都唔會買第二次,咁貴真係要諗過先買,但係價錢平返啲啲會一路繼續買。希望店主睇到知道,唔好嘥咗咁有心機出產嘅自家製蛋捲。薄利多銷才是策略,做起個咗個名再大展拳腳!