2023-10-22
琴日經過見到有羊肉煲嘅餐牌擺出嚟!問一問店員係咪有?橫掂要諗夜晚食咩店員話啱啱先出咗兩加上又有啲掛住佢個豬膶粥!所以就去咗食咗因為大家都好鍾意食呢度嘅豬膶知道一定唔夠食,佢都淨係會比三片喺碗粥 所以嗌多個套餐嘅白灼滋要豬膶,但係今次超少!雖然唔係特別鍾意食呢度嘅主要,不過佢今次真係又要重複頭先嗰句,一件切成2件咁 睇圖就知道我冇講誇今次嗌咗個心肝寶貝粥,試吓新嘢又有豬膶!而且又鍾意食帶子!點知佢個帶子好似一件斬成三片咁 定唔知兩片 ,食咗都唔覺得自己食咗🤣🤣價錢又貴啲!寧願矮豬膶粥有多啲豬膶仲好!橫掂我哋share食都唔夠喉同埋上次嗰個白灼小食唔係用呢個細細嘅圓碟,係用一個長方形大啲嘅碟㗎,就好似一陣裝菜心嗰個,管理員係咪應該加返正常過份量?🥺🥺定係因為物價上漲租金昂貴?然後主打上台勁興奮!見到好似材料豐盛,又有冬菇,又有枝竹。!有啲一開始以為係馬蹄夾落口,原來係好多薑馬蹄比較少過薑,但係點知佢啲薑都好亂好好味😍😍最後我都食晒!雖然佢呢煲嘢應該冇落啲咩香料,譬如八角香葉,草果之類但係味道都OK合格唔錯㗎 !羊肉唔係羊腩我仲鍾意!因為我唔鍾意肥肉㗎嘛而且又小根容易咬不過我諗成杯嘢就得六件
不過唔緊要!重點係成餐都食得好滿足完全過到口癮
反而嗰個魚湯海鮮雜菜煲就麻麻哋,嗰個好似要$78 ,但係就得極少量嘅所謂海鮮,幾件蟹柳,幾件冇乜味嘅魷魚,同埋1片麻麻哋嘅蝦乾
雜菜好似都係菜心為主,而且菜嘅份量比Mini好似仲少一半!勉強我食到一片白菜仔葉,不過我個friend話唔見🤣🤣
整體服務質素好好環境都不錯,有卡位🤗
係食物份量可以提供均衡啲☺️