每次經過維園都好想試吓呢間難得同男朋友撐枱腳終於有機會試吓試咗佢哋嘅二人套餐其實真係幾抵前菜已經係六個,揀四個,啱晒有多少選擇由貪心嘅我LB Caesar salad包包西山沙律,裏面竟然有豆豉鯪魚同油麥菜完全係驚喜嘅味道,但係好好味TRUFFLE FRIES黑松露醬薯條,上邊有日本嘅大根然後有大量嘅松露沙律醬,再配以滷水香菇份量好大,真係要就住食Seaweed Poppers紫菜炸墨魚脆脆,炸咗嘅手打墨魚丸,外邊包滿咗紫菜,再加上黑蒜醬汁,向後得來非常彈牙Turkey Croquettes外表只係一個好簡單嘅炸肉丸,但係裏便係用聖誕火雞鼠尾草同百里香包埋一齊,再一起去炸,醃咗嘅孫洋蔥加起上嚟一啲都油膩,配合得好好到主角包包完全冇諗過將一個蒸包變成漢堡包,蒸出嚟軟綿綿滑脫脫,而內則都煎到脆脆地,好有特色我哋點咗聖誕節嘅香酥鴨包包,同埋安格斯牛肉包包安格斯牛肉嗰醬汁竟然係洋蔥木魚沙律醬,個新鮮嘅味道,令到個牛唔會好油膩,同一時間紫蘇葉同大蔥,仲有另外一種芬芳嘅味道然後到個招牌香酥鴨啦,個鴨嘅油份滲透左個包,但係因為小紅莓🍓,平衡左佢嘅油份,變得好清爽,重新配合得非常好Yuzu maple
每次經過維園都好想試吓呢間
難得同男朋友撐枱腳
終於有機會試吓

試咗佢哋嘅二人套餐
其實真係幾抵

前菜已經係六個,揀四個,啱晒有多少選擇由貪心嘅我

LB Caesar salad
包包西山沙律,裏面竟然有豆豉鯪魚同油麥菜
完全係驚喜嘅味道,但係好好味

TRUFFLE FRIES
黑松露醬薯條,上邊有日本嘅大根
然後有大量嘅松露沙律醬,再配以滷水香菇
份量好大,真係要就住食

Seaweed Poppers

Turkey Croquettes

到主角包包

我哋點咗聖誕節嘅香酥鴨包包,同埋安格斯牛肉包包

Yuzu maple soda & Guavalada

極度推薦呢兩個Mocktails
我哋揀咗都係一啲清爽啲酸啲嘅,咁因為嘢食都比較濃味
,柚子梳打本身有海鹽,所以個味道好似去咗沖繩咁,而個番石榴汁加咗梅子粉,成個未到唔同晒,配埋啲嘢食,簡直一流

PB & J Gelato Bao
餐廳將個包皮放咗落去油炸,出嚟個效果好似酥炸饅頭咁樣,然後佢將士多啤梨嘅意大利雪糕,再加上花生醬脆脆,一冷一熱,真係唔想一啖食咗佢

Salted Icecream Bao
海鹽味嘅雪糕,原本都冇乜驚喜,但係加咗焦糖之後成件事就好唔同,可以嘅話,真係想再encore多一個
2022-12-21
慶祝紀念