2010-01-14 24 瀏覽
lunch 黎左食喇沙, 本來諗住去對面既馬拉娘親, 但要等位, 擰轉頭見到哩度有另一間喇沙又唔駛排就入左黎朋友話哩間比對面o個間好坐, 較闊落. 樓底高, 環境都唔錯.雖然唔太想食湯麵, 但黎到點都係試下個喇沙. 叫左個雞絲喇沙$43. 冇包野飲, lunch 上環黎講都幾貴.等左差唔多3個字碗麵先黎色澤唔錯, 聞落陣陣椰香味, 食落卻唔係太多椰汁味. 湯底好濃, 非常咁好飲, 好大朕蝦味, 好清好甜, 一飲就feel到係熬左好耐先咁入味. 飲左一啖就覺得唔洗叫野飲了. 實在太太太正但可惜碗野太熱, 才第二啖就已經辣到條脷, 但辣親條脷都要話好味!濛粉好幼好滑, 有點碎, 但個人唔太鍾意喇沙配濛粉入面既料有豆卜, 蝦同大量既雞絲雞絲可以話係冇味既, 都係配埋喇沙同濛粉一拼食, 都分唔清了.蝦細隻而且唔爽口, 好似死蝦o個d 咁林. 可能係熬湯既蝦煲太耐了.食完就得知點解賣得咁貴, 唔怪得lunch time坐到咁滿, 果然一分錢一分貨

等左差唔多3個字碗麵先黎

色澤唔錯, 聞落陣陣椰香味, 食落卻唔係太多椰汁味.

飲左一啖就覺得唔洗叫野飲了. 實在太太太正

濛粉好幼好滑, 有點碎, 但個人唔太鍾意喇沙配濛粉
入面既料有豆卜, 蝦同大量既雞絲
蝦細隻而且唔爽口, 好似死蝦o個d 咁林.
可能係熬湯既蝦煲太耐了.

超正, 但小心燙口
2009-12-28