同事係觀塘通😆推薦黎食呢間工廈cafe, 話好多人排隊!於是我地分兩隊人出發,早d去攞位!結果都要等超過30分鐘先有位🥹.拿拿林即刻order左個pancake先!因為制作需時,之後先慢慢再叫其他野食.✨咸蛋黃雞翼✨咸蛋黃份量滿滿😍包到隻雞翼實一實,一入口咸蛋黃香湧晒出黎😚雞翼唔細隻,不過咸蛋黃味已經蓋過晒d雞味✨黑松露薯條✨其實我本身都唔中意食任何黑松露味既野,呢個又接受到喎😳黑松露味唔會太濃烈,同埋個他他醬底(?)都好杰身惹味😛.除左淋喺面頭既醬都另外有一兜醬分開上,方便點黎食👍🏻薯條就係麥記薯條果隻咁幼身,覺得乾得制硬左少少✨蒜香蟹肉意粉✨唔好睇佢平平無奇,其實好多蟹肉之餘,味道都好濃郁豐富😋😋😋意粉都煮到岩岩好✨和風帆立貝意粉✨呢個掛住食無影到相😫有三四隻好大既帆立貝,一d都唔靭,上面仲有超多紫菜同沙律醬,好有滿足感😝.✨抹茶麻糬pancake✨壓軸出場既pancake🥞😍有空氣感之餘又充滿蛋香,好似將舊雲擺落口咁,配搭埋抹茶醬同抹茶cream, 完全為成餐飯畫上完美既句號🥹🥹
✨咸蛋黃雞翼

✨黑松露薯條