2018-08-07 451 瀏覽
呢期潮流興食Pho,今日就去試一間熱門新店。排左半個鐘入到去尚算可接受啦。試左招牌河內牛柳牛丸河,有別於一般用肥牛,呢間用牛柳比平常好咬口,但我更覺牛丸好味,咬落去好彈牙仲少少爆汁,之後滿口牛油香,肥都抵呀!湯好鮮甜,牛味濃也香,正。嗌左炸春卷,賣相肥美,夠料又熱好好食,比好多店都好食好多呀~忍不住加個法包,老闆話改良左既冇辣椒,反而加左好多肉 (勁爆餡!)同加左自家製肉醬和mayonnaise,口感豐富,老闆仲話個包係越南空運過來呢!不過Banh Mi的話我都係鍾情添記多啲...另外點左個熱情果梳打走甜,既香又酸所以好refreshing,成件事好完滿。可能我地係落場前最後一批客,老闆又見我地嗌好多野食,走黎同我地傾左幾句問我地意見,好有禮貌,希望小店可以keep到個質素啦,下次我要試下佢既沾濛呢!到嘔咁走呀~~

河內牛柳牛丸粉

越南脆春卷