2019-04-01 281 瀏覽
越南菜真係好好食 突然係夜少少既時間 個胃都handle吾到太油膩既時候真係一個好選擇 所以就openrice左依間黎試下醫下肚 原本諗住星期日夜晚8點幾同男朋友出黎應該吾駛等位 點知依間都仲係門庭若市 成個場都爆哂(果然香港真係好多人 最後都等左15分鐘先入到去~ 但係值得一讚係佢個上菜時間真係好快 order完大概5分鐘啲野食就送到哂 食物溫度又岩岩好 真心好評 但係最好評係佢啲野真係好!好!食!首先黎既係依個香料味非常足既馬拉盞炒飯 極香極惹味 開胃既炒飯令原本吾係太肚餓既我地胃口大開 加上個飯香得黎又吾會油 成碟炒飯炒到粒粒分明 又帶有幾分光澤 完全大推跟著係依個每樣餸都好好食既撈檬 撈檬真係香港夏天既救星 濕熱既天氣都係岩食依啲酸酸甜甜 依個四色撈檸(好似係叫依個名)每樣餸都好高質 完全吾hea有咬口既扎肉 南乳味極香濃既豬手 加埋燒到有脆邊既豬頸肉完全冇得輸最後再加埋個拼盤 真心扎肉真係好好食 omg係啊 扎肉真係好好食 完全因為舊扎肉已經會再幫襯 豬肉包都好食~ 香脆既蝦米仔加埋豬肉碎係米卷裡面 香而不膩 又有清爽既味道原本想再叫埋椰汁糕 但係真係冇用食完落 決定下次再黎

原本想再叫埋椰汁糕 但係真係冇用食完落 決定下次再黎要餓少少先再出現