2023-07-19 989 瀏覽
去到元朗近朗屏方向,突然想食野,但又唔太想食小食,因為我同朋友都好餓!決定選擇一間有主食既西餐廳,行到教育路突然醒起之前食過一間好好味漢堡!又再黎幫襯下,因為呢間個手打燒扇菇牛肉好好食,決定再黎encore!!因為始終元朗未算多我覺得好好食既餐廳!呢間店雖然隱閉,但係味道真係值得做寶藏餐廳!首先必定會叫番佢個手打燒扇菇牛肉鵝肝漢堡套餐、再叫左個三重芝士炸焗薯條!呢個牛肉漢堡再配上入口即溶既鵝肝簡直係至愛!一啖牛肉一啖鵝肝,味道係幾甘夾!之後我地由於真係太肚餓,再叫左個肉醬意粉黎食!牛肉肉醬好惹味,蕃茄醬味道岩岩好,加上蕃茄微甜感覺好討人喜歡!之後再叫左二個小食!有蜜糖芥末醬既炸雞翼,另外再叫左個洋蔥圈!配上白色黑松露醬令到食物的層次感更加爆滿!最後一定係叫番皇牌飲品:冰粒暴打檸檬茶啦!味道岩岩好又鮮香,令到我地都更加開胃飲上癮!小提示:如果去唔到甘遠,FOODPANDA呢間有外賣可以叫ga!所以遠距離都可以享受下我講既鵝肝入口即溶!朗屏E出口直行三個河邊位置轉左,直行3分鐘見到入面藍球場就係ga la!元朗MASAM

元朗MASAM