2018-10-25 1777 瀏覽
我個人最鍾意食糖醋魚塊 ,所以一嚟到就叫左碟糖醋菊花斑塊。雖然係得兩塊,但就係原塊連皮石斑,非常大件,而且係用刀工界花做裝飾,炸完再上糖醋汁。 個粉一啲都唔厚,唔乾又好脆。我覺得係幾特別同幾出色。另外一樣係南瓜甘筍湯。入面啲南瓜已經煲到溶開曬,融曬入個湯度所以好清甜。而且因為係素湯,佢唔似啲用豬骨或雞腳煲嘅湯咁油膩,幾健康。最後我仲買左枝洛神花特飲。有淡淡既甜味,唔似我飲過既洛神花蜜嗰種假甜,呢種感覺係自然多好。具體啲嚟講佢似係一種淡淡地自然甜嘅利賓納味道。雖然價格算係中上,但諗到係一間支持長者就業嘅餐廳,而且服務態度同菜色都好好,我覺得係值得欣賞,應該多多支持。

糖醋菊花班塊
南瓜甘荀素湯