2009-06-21
今日一連兩餐都起呢度食,因為沙田無咩好食。lunch, 同男友食, 因為男友至愛呢度既小籠飽 小籠飽, 真係好鮮~ 一貫水準 煎鮮肉鍋貼, 雖然等得耐, 但都值, 個皮厚度剛好, 肉好好味, 個皮底煎到脆卜卜, 好好食! 驚喜之作 - 膳糊炒拉面, 好好食! 味道剛剛好, 拉面好好食, 唔好太"林"太硬, 又唔會太油, 真係好鬼正~可惜, 桂花糖蓮藕賣哂, 好想試丫!dinner, 原本book 左i-thai, 但發現父親節四人餐加埋一都要成六百二十蚊, 勁唔抵囉, 因為之前都食過呢間. 問過大家意見後, 都係等食翡翠拉面啦~六點等到六點八, 終於有位啦~ 食左兩籠小籠飽, 不過我無食到, 因為lunch先食完兩隻. 瑤柱雙蔬, 都係咁啦, 不過好細碟喎 黃金蝦, 我想食左好耐架啦, 但原來都唔係特別好食, 諗返起之前食果個咕嚕蝦球仲好食丫! 驚喜之作again! 四川炒飯, 一聞到D香辣味, 就覺得好正, 但原來係少少辣架咋喎, D蝦好爽, 個飯炒得好多靚! 好想試埋其他炒野丫!!! 豆沙窩餅, 熱辣辣, 好脆口, 唔錯丫! ^_^埋單都係三百幾蚊, 又好食, 好過食i-thai
lunch, 同男友食, 因為男友至愛呢度既小籠飽
小籠飽, 真係好鮮~ 一貫水準
可惜, 桂花糖蓮藕賣哂, 好想試丫!
六點等到六點八, 終於有位啦~
瑤柱雙蔬, 都係咁啦, 不過好細碟喎
豆沙窩餅, 熱辣辣, 好脆口, 唔錯丫! ^_^
埋單都係三百幾蚊, 又好食, 好過食i-thai丫!
p.s. service 其實係唔錯, 但埋單果時, 拎單果位著哂suit既女人既服務熊度就麻麻囉! 打哂折扣丫!