2024-08-17 163 瀏覽
好耐冇去越南,講真,對越南印象麻麻,但越南美食就唔同,係鍾意嘅。時不時都會掛住,呢日又想食,就來到太子站始創中心附近呢間越南店食嘢。見到啲2人套餐好抵食,有以下咁多選擇,啲河粉/撈檬( 生牛肉湯粉/牛丸湯粉/雞絲湯粉/扎肉湯粉/香茅猪扒撈檬/香茅雞翼撈檬/雞絲撈檬/扎肉撈檬/豬肉卷撈檬)大概九款可以揀兩款,已經差唔包括晒平時會食嘅嘢;跟餐小食就二揀一,即是安南鲜蝦紙米卷1客/越式香茅雞翼4隻其中一款;仲有碟田園灼時蔬跟,非常好;飲品除椰青之外,可以任揀凍熟飲品或特色飲品2杯,平時食開嘢特色飲品都要加錢,呢度唔使但仲有好多選擇,好正;如果想飲越式滴漏咖啡都係加10蚊啫。我哋嘅2人套餐選擇就有“生牛肉湯粉”和“香茅豬扒撈檬”,湯底好鮮,飲咗唔少湯,牛肉浸少少食亦好好味;豬扒煎得香口,撈汁亦恰到好處。小食“越式香茅雞翼4隻”好有越式風味。見人哋食“酥香軟殼蟹”食得津有味,唔執輸都嗌咗一份,大大隻有2隻,食得開心。“椰汁三色冰”和“芒果西米露”亦有水準👍🏽👍🏽