2023-07-22
之前見人嚟呢度打卡,又見d 嘢食好似幾吸引,所以我都乘機去試吓☺️唔好見到林村就覺得遠,其實都幾方便同易搵。入到去見地方都幾大,分別有室外同室內,環境好chill同relax, 整體嘅裝潢都好有古典風。可惜小妹當日嚟嘅時候,天氣不似預期…唔係嘅話可以坐室外曬下日光浴🤣我同朋友叫咗兩個set lunch 同一個小食。set lunch 包頭盤一款,主菜一款,同指定飲品一杯(茶/咖啡). 頭盤同主菜都提供多款選擇,做得唔錯!小食:🌱炸魚配啤酒味薯條: 呢個簡直有驚喜同出色😋😋😋!粉漿一d 都唔厚,做到脆口而不油!魚塊有別於出面果d, 係比較有魚鮮味而且做到嫩滑嘅口感!薯條係細細條,硬脆果隻!雖然係小食,但原來都幾大碟下,食完都飽左一半🤣Set lunch:🌱周打魚忌廉湯:湯帶有濃濃嘅忌廉香,而且湯料都多,仲有魚塊,飲落好滑同有鮮味。配上蒜香嘅脆邊多士,簡直一流🌱黃金大蝦尖通粉:上菜已聞到陣陣蝦味!隻蝦好大隻,富有陣陣牛油香氣,而且鋪滿大量芝士🤭個通粉軟硬度適中,做到掛汁,個汁係蛋黃醬嚟,加上大蝦嘅鮮味令整體味道昇華😋🌱凱薩沙律:d 沙律菜新鮮爽甜。配料有麵包粒同煙肉片,煙肉味道唔係勁咸果種,
小食:
Set lunch:
🌱凱薩沙律:d 沙律菜新鮮爽甜。配料有麵包粒同煙肉片,煙肉味道唔係勁咸果種,同埋鍾意佢脆得嚟唔太油
🌱美國安格斯肉眼扒(8oz): 油脂分佈唔差,肉質唔會太韌而且煎到恰到好處,扒邊脆而肉質嫩😊
整體嚟講,份量十足,環境優美,職員又唔會好push ,好啱一家大細同一大班朋友relax 同chill 嘅地方。最正呢間餐廳係寵物友膳餐廳嚟,所以可以帶埋心愛嘅毛孩齊齊打卡同chill 啦。