2023-07-24 109 瀏覽
銅鑼灣維園對面Fasion Walk食街有好多高質餐廳,之前經過見到覺得條食街好靚好適合假日嚟Chill下,今日適逢星期日就專登過嚟試下呢間少爺手工啤x Fusion菜餐廳。❇️酸菜魚堡 (weekend special)外面係法式甜包,入面有炸魚柳配上酸菜他他醬。魚柳炸得香脆,配上他他醬酸酸地幾醒胃。❇️啫啫雞翼煲估唔到主打手工啤酒的西餐廳都會食到啫啫雞煲😄入面除咗雞翼,亦配有自家水牛醬、藍芝士同埋唐芹。上枱時侍應會再兜勻,好有傳統啫啫雞煲風味。入面雞件份量幾多,醬汁唔會好辣但惹味,雞肉嫩滑入味😋❇️紅油蝦餃同平時酒樓食開的蝦餸唔同,外皮係餃子皮,入面係蝦膠,配自家水牛醬,冇中式菜館嗰種紅油咁辣,都幾特別!❇️大坑薯條幼身薯條,炸得香脆,份量亦都唔少。入面灑滿孜然粉,非常香口😋。面層再舖咗酸菜同埋乾辣椒,配埋自家醬汁,真係食到停唔到口,送酒一流!👍🏻嚟到當然唔少得試返杯少爺手工啤啦,經侍應介紹,叫咗呢款❇️Izakaya in Berlin 4%的啤酒,帶少少酸亦有少少果香,口感清新容易入口另一杯叫咗❇️lemonade,照顧返唔飲酒的朋友
❇️酸菜魚堡 (weekend special)
❇️啫啫雞翼煲
估唔到主打手工啤酒的西餐廳都會食到啫啫雞煲😄
❇️紅油蝦餃
❇️大坑薯條
另一杯叫咗❇️lemonade,照顧返唔飲酒的朋友
2023-07-23
午餐