2007-09-04 8 瀏覽
一行5個人去燒烤,天氣唔多好,好似就快落雨咁。所以就決定左去呢間燒烤場,一來有瓦遮頭,又唔駛自己買野食。一去到門口...一個人都冇,搵左一陣先見到有2個人燒緊,之後就有人招呼我地,幫我地開爐,拎D野食俾我地,有雞中翼,雞全翼,腸仔,芝士腸,丸,豬扒,牛扒,金沙骨同多春魚,全部放係一個大盤。大路貨物,味道就唔多講,不過平日任食(4小時任食)只係50蚊,都算係咁啦,自己買野燒都唔只呢個價,因為又要買炭買蜜糖買餐具之類,佢又包一枝6蚊既野飲(水OR可樂)。我地有自己買野飲去,就唔駛再同佢買!不過門口有寫明如果自己帶野飲係會罰錢(100起),所以我地都只可以偷偷地飲。蚊好多,要帶定蚊怕水,否則變左D蚊既午餐。

蚊好多,要帶定蚊怕水,否則變左D蚊既午餐。