2017-01-18 7444 瀏覽
好耐之前食咗餐唔係好掂嘅lunch buffet,因為真係唔太好,所以我記到而家都一定要打返篇食評同大家介紹一下。鋪頭位於朗豪坊,裝修都幾靚,而且價錢都幾reasonable,同朋友經過見到,又想食多啲唔同嘅嘢喎,就走左入去啦。入到去發現佢所有嘢食就原來已經擺晒喺門口見到嘅位嗰度,雖然話係自助餐,但係選擇非常少,枱面都有好多係空咗嘅,而且位置唔多,就算佢夜晚攞晒啲嘢食出嚟,我都唔會覺得好多選擇。嘢食方面以海鮮,炸物,甜品為主,都有三四五款揀。啲蜆非常多沙,我食完一碟之後都無再拎啦,幾乎唔會咬一口都係沙,因為啲蜆比較細隻嘅關係,要浸好耐先至可以去晒啲沙,餐廳冇時間去處理我都理解嘅,但係啲沙真係好影響個質感,我亦都食唔出啲蜆係新鮮嘅。比較好啲嘅係翡翠螺,唔算話係好大隻,不過都幾有口感,雖然裏面都有沙,但係就會比蜆嗰啲少好多,接受到嘅,而且食落都算新鮮,雖然唔算太鮮甜,但係配得上自助餐質素。炸物方面其實唔係好多選擇,都係春卷蝦餅,比我感覺係炸得比較油,食落去油益感好重,食完兩件已經唔想再食啦。甜品算係最多元化,都有好幾款可以揀下,但係食落去比較上就太甜,朱古力泡芙泡芙放到淋晒,咬落去直頭咬唔

甜品算係最多元化,都有好幾款可以揀下,但係食落去比較上就太甜,朱古力泡芙泡芙放到淋晒,咬落去直頭咬唔斷咁滯,啲cake用咗比較多cream ,餅底唔算好實淨,都係以甜同埋肥膩感為主,我最後都係返食咗個啫喱姐,正常啫喱粉開嘅質素。

雖然$108唔算好貴,但係想搵舊肉食下都冇,枱面空空,成個感覺就好似俾佢門口呃左入嚟咁樣(佢甜品放咗喺門口) ,咁嘅價錢我補多少少錢應該可以去食午市燒肉放題囉。
2016-10-13