2022-06-18
個日同女朋友行過見到間新開拉麵,咁就行埋去門口睇吓啦,咁門口有個店員淨係問我地鐘唔鐘意食魚,我地就一個鐘意一個唔鐘意,店員就淨係話食魚呢個,唔食魚就嗰個啦,我係預期佢會同我介紹一下幾碗麵有咩分別,等我知道自己食緊咩,到佢上個麵個陣,我都唔知我地有冇掉轉到,食錯左大家個個。咁佢鋪頭入面有十零個位到,坐得都幾舒服既,裝修都幾靚,入去門口個刻,店員都有歡迎我哋既,咁佢有啲bar 檯位啦,就可以坐係師傅面前睇師傅整,咁呢個都算係席前料理,我留意左煮麵師傅係同bar 檯客人完全0交流,咁你做席前料理完全冇意思。之後煮完個麵,樓面拎過黎,放低時又冇講佢個個咩黎,直接放低就算,不過呢餐飯我最唔開心就係個樓面成日拎張紙巾抹地,抹完之後張紙放入圍裙個袋到,之後因為佢戴住手套,抹完之後又唔換手套,又唔消毒雙手,繼續拎餐比客。我覺得係呢個時勢衛生要加陪做好。個麵冇特別,唔覺好食,唔值咁貴。
個麵冇特別,唔覺好食,唔值咁貴。