2018-04-28 80 瀏覽
我地一行四人,食完飯諗住食甜品,附近只有這間,就進去了,我點了杯什麼藍梅乳酪什麼,一飲之下,好似奶水再加了少許藍梅醬,同其中一店員講,味道好古怪,又帶有少許苦味,又唔凍又唔熱,可以話係室溫,再飲一口真的太難飲,就跟店員說了,我同佢講杯嘢怪味,佢話係咁乳酪係酸酸地,我話我知道,並唔係酸酸地咁簡單,佢都話係我接受唔倒,佢講啲說話好難聽,愈講愈嬲都唔想同佢嘈,我朋友話提議佢叫經理,佢都無動於終話係咁味,唔係人人接受藍味味,我地頂佢唔順話算罷唔想再同佢講,晒氣,當跌左幾十蚊,後尾佢同啲同事討論完一輪又走埋嚟話幫我換過,我都話唔洗,我啲朋友話換,咁好,本身選擇唔多,佢第一句duck埋嚟,您接受唔倒藍味同乳酪,又話酸乳就酸酸地,您接受唔倒酸就唔好揀,講真您當我未食話藍梅未食過酸嘢嗎?您杯嘢堅難飲,我都話您唔介意可以試吓,我拎住個餐牌您就一直係咁講,真係忍唔住同您講您講啲嘢好難聽,佢仲要話佢從來唔會鬧客,但您講嘢難聽過粗口,最終我話唔揀了,佢地亦不了了之,成杯擺喺度,唔退錢亦無話講句唔好意思或者道歉。如果老闆睇倒,我恭喜您請倒個咁嘅員工,同埋真係要檢討一下啲飲品,熱食我地無試過無法評論,但一定唔會再有下次,亦會通知朋友不要光顧這家店