餐廳: 大家樂
資訊:

2006-04-07 13 瀏覽
一般寫食評我都唔會寫快餐店, 因為品質基本上係standardized 左, 冇咩好講, 但今次真係有種不吐不快之感。有一晚趕住去踢波, 就求其去左最近地鐵站既呢間大家槳, 叫左個滑蛋粟米斑腩飯, 再加9 蚊加多個素翅, 等左好耐先有得攞。賣相唔太討好, 都算啦, 食左兩啖飯, 個汁都ok, 點知一咬落舊斑腩度, 嘩!!腥到爆囉唔該, lur 都lur 唔切, 都未食過d 咁難食既斑腩囉, 仲要炸左都仲可以咁腥, 真係難得。即刻拎碟飯同個經理理論, 叫佢試左舊, 佢都即刻換俾我, 但都冇咩「對唔住」or 「唔好意思」的感覺囉。換左個南瓜焗肉醬意粉, d 南瓜好似識隱形咁, 無色無味, 食左都唔多覺, 同一般既肉醬意粉完全無分別。仲好似煮得太淋, 個質感似湯意粉多過似焗意粉。食完仲見到碟底勁爆多油, 都唔知d 油邊度黎同點解會有咁多油囉。個翅都整得好差, 一「pat pat 」, 杰到好似膠水咁, 仲要杰得黎又好喊, 街邊求其整兜碗仔翅都好過佢多多聲。因為趕時間, 再難食都拿拿聲填飽個肚就算, 再即走。灣仔成6 間大家樂最差都算係呢間喇, 下次唔駛指意我再幫襯, 情願行遠d 去胡忠大廈果

因為趕時間, 再難食都拿拿聲填飽個肚就算, 再即走。灣仔成6 間大家樂最差都算係呢間喇, 下次唔駛指意我再幫襯, 情願行遠d 去胡忠大廈果間好過。