2017-04-23
我一向都食唔到辣,所以好少接触咖喱,特别係泰式同港式咖喱,因為即使人地話唔辣,我都辣到上天花板。最近對咖喱有啲興趣,上網搵下,發現原来咖喱都可以唔辣!例如日式咖喱,有分甜同辣~所以今日就黎銀咖喱試下啦~~呢間係位於一間日式超级巿埸内嘅food court,周圍有其实選擇如pepper lunch, 8番。但基於今日嘅目標,我一去到就一枝箭咁飛去銀咖喱。餐牌上有大約十幾款,全部咖喱!例如吉列豬配咖喱,吉列雞,海鲜,牛肉,吉列魚等~而全部都under $40!!! 唔係咁平啊嘛!日本菜wor....仲寫明可以叫不辣,辣,同大辣~加$3可以轉烏冬,加$10可以有飲品同湯~最後我揀左吉列豬咖喱飯$34~ 我同人share, 所以叫佢多食 (係唔洗加錢,除非你叫多多飯)。等左10分鐘到先有。佢係用鐵盆盛住啲飯,感覺反而有啲似飯堂……$34係咁架啦食物才是重點!睇落啲咖喱汁好似好多咁,颜色正常~吉列豬正常大少,飯好似唔算叫多飯~我二話不說就試個飯lo汁。hmmmm 我就覺得咖喱味唔濃,無乜層次感。會唔會係唔辣嘅原因?定係太稀?hmmmm 有少少失望。到吉列豬。本来我以為會乾,點知又唔係!都算ju
食物才是重點!
到吉列豬。本来我以為會乾,點知又唔係!都算juicy worrrr ~~反而呢個好驚喜!之前食翠華豬扒,好乾,食柴皮咁,以为$34都係會咁,點知又唔會~~
總括:
如果唔理價錢,我覺得6.5/10,因为主角咖喱唔得。
如果計埋價錢就有8/10,因为$34咋wor,仲想點