2019-03-21
老老豆豆, 好少人會唔鐘意食餃子, 而呢間餃子店, CP值爆燈, 唯一美中不足係個個服務員, 瘦個個.好, 講重點!①食完呢間, 八方x集無頂企.一隻餃子=八方3-4隻大, 足料, 煎餃焦底香口, 除左油係多左D之外, 呢個價錢, 真係物超所值.②我朋友比個服務員激到話下次唔會再幫襯, 機乎要拍台走, 但最後都係變左常客.就知幾吸引③日日新鮮包, 個人覺得最正係羊肉餃, 冬天食一流④米線同個湯都ok, CP值黎計, 好過你去7仔買個淨烏冬⑤有時人多都要等下位, 但總體來說都唔駛點等, 十次有一次咁.不過落單後, 可能一次同其他單一齊煮/煎, 等食時間一般都15分鐘以上走唔甩, 外賣同堂食都試過, 差不多.⑥最後, 其實寫呢篇野就係要講個服務員, 我諗好多人都體驗過, 成日同客嘈交, 不過佢地應該家族經營, 應該唔會炒佢架啦, 瘦瘦地眼眯眯地個個A. 落錯單機會頗高, 錯左話係你問題, 客人唔好皮4就會變罵戰B. 計錯錢機會頗高, 因為係落單比錢, 佢計錯錢又唔即刻比番你, 你同佢講佢仲會同你嘈,唔知係咪想襯你唔記得食埋C. 極不衛生, 呢間店生同熟分開係好衛生, 唯獨係呢個服務員完全沒
好, 講重點!
①食完呢間, 八方x集無頂企.
呢個價錢, 真係物超所值.
就知幾吸引
③日日新鮮包, 個人覺得最正係羊肉餃, 冬天食一流
④米線同個湯都ok, CP值黎計, 好過你去7仔買個淨烏冬
C. 極不衛生, 呢間店生同熟分開係好衛生, 唯獨係呢個服務員完全沒有衛生常識,
呢間鋪有生餃賣, 呢個服務員為了方便, 在熟的餃子上面幫生餃倒生粉, 生粉會不會掉在熟餃上就見人見智了.
上面咁多野都唔會比人炒, 佢唔係老闆娘就係皇親國戚啦!
因為呢個服務員, 我會比劣評.
但我會繼續幫襯, 因為太正了.
~完~