2022-05-11 140 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔距離地鐵站都要行 15分鐘左右,近海滂小小遠,今日咁黑仔去到竟然壞冷氣,所以坐左係出面吹下風冇咁焗🥶坐低好快就上左兩杯飲品 , 個門口其實都幾靚既(安慰下自己)🌟日式紅酒燉牛肉配飯 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝘁𝗲𝘄 𝗶𝗻 𝗥𝗲𝗱 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 ($𝟴𝟴)一上菜就聞到好香嘅牛肉味,燉牛肉好淋咬感超正。食完第一啖,忍唔住不停撈汁食 😙😙😋但超級𝘩𝘦𝘢𝘷𝘺 🥹🌟 全日早餐 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟳𝟰)(沙律、牛油脆多士、炒滑蛋、茄汁豆、煎雞扒、煙三文魚、哈蜜瓜)呢個𝘢𝘭𝘭 𝘥𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 一上菜視覺就滿足左先, 超級巨大既哈密瓜, 預先切好左一粒粒等我降下温🥳牛油脆多士十分脆,唔係茶餐廳果啲厚邊所以唔油,有少少似奶油豬既口感😚雞扒香同嫩滑唔乾身同埋都係都白肉,唔洗驚肥(掛)🫣煙三文魚應該都係經過細心處理既, 感覺咸度剛剛好,滑蛋唔會煮到太乾身 , 超正 。 兩杯飲品都有一粒細既咖啡蛋糕放碟幾特別 ,不過食落又冇咩特別味🙃🥤鮮忌廉朱古力 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺

🥤鮮忌廉朱古力 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲
個人幾鐘意朱古力呢杯,唔算太甜

🥤抹茶鮮奶 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
抺茶果杯就怪怪地,有陣好似𝘩𝘢𝘯𝘥𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 既味唔太啱我

📍 𝐂𝐨𝐭𝐢
觀塘鴻圖道90號地舖